An apple a day keeps the doctor away

Ze zitten vol met vitamines, antioxidanten en vezels en zijn een van onze favoriete vruchten. Het gaat natuurlijk over appels. Eet er gerust elke dag een, want: an apple a day keeps the doctor away. Appels bevatten namelijk belangrijke vitaminen, mineralen en veel vezels waardoor ze je helpen gezond te blijven.

Gezondheidsvoordelen van appels
Appels zijn extreem rijk aan antioxidanten. Deze antioxidanten helpen onze cellen te beschermen tegen schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen, onder andere als gevolg van vervuiling, sigarettenrook, UV-stralen en ontstekingen in het lichaam.

Voedingsvezels zijn nodig om een ​​gezond spijsverteringsstelsel te ondersteunen. Én in appels zitten de vitamines A en C die het immuunsysteem ondersteunen, vitamine K die nodig is voor de bloedstolling, biotine (vitamine B7) dat helpt om vet af te breken, en jodium dat betrokken is bij een gezonde schildklierfunctie.

Cholesterolverlagend
Appels bevatten pectine, een natuurlijke vezel die in de meeste planten voorkomt. Onderzoek van het European Journal of Nutrition wees uit dat het eten van pectine-rijke appels een cholesterolverlagend effect had bij gezonde vrijwilligers. Een studie door de Journal of the Academy of Nutrition en Dietetics toonde ook aan dat het consumeren van ongeveer 75 gram gedroogde appel (ongeveer twee appels) hielp bij het verlagen van cholesterol bij postmenopauzale vrouwen.

Hartziekten en diabetes
Appels bevatten de beschermende stoffen quercetine, een antioxidant. Uit onderzoek van het American Journal for Clinical Nutrition bleek dat diegenen met hogere quercetine-niveaus (voornamelijk door het eten van appels) een lager risico hadden op verschillende chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen. Daarnaast hebben appels een lage glycemische index. Dit, samen met het hoge flavonoïdengehalte, kan de insulinegevoeligheid helpen verbeteren, wat belangrijk is voor zowel gewichtsbeheersing als het voorkomen van diabetes.

Hebben alle appels dezelfde voedingswaarde?
Alle appels hebben voedingsvoordelen en kunnen worden geconsumeerd als onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet. Er zijn echter aanwijzingen dat Granny Smith-appels bovenaan de lijst van gezonde appels staan!

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *