Heel veel suiker in toetjes

Het diabetesfonds is onlangs een campagne gestart waarin ze consumenten waarschuwen voor de hoeveelheid suiker in toetjes. Vla, vruchtenyoghurt en pudding lijken misschien een verantwoorde afsluiting van je maaltijd, maar dit is vaak absoluut niet het geval. Deze producten zitten namelijk bomvol suiker. Bij kindertoetjes is het zelfs nog erger. Mierzoete toetjes in kleurige verpakkingen staan keurig gesorteerd op ooghoogte van jonge kinderen. De toetjes zijn al zoet van zichzelf, toch kunnen kinderen er zelf nog extra snoepjes aan toevoegen.

Ik vind heel goed dat het diabetes fonds deze campagne gestart is, want we krijgen 1,5 tot 2 keer teveel suiker binnen! Enerzijds is het creëren van bewustwording over wat we eten heel zinvol. Maar we hebben ook te maken met veel verborgen suikers in de producten die we eten. Daardoor ligt er ook een grote verantwoordelijkheid bij de voedselproducenten. Het diabetesfonds is een petitie gestart waarin ze pleiten voor minder suiker in producten. Ik heb ‘m ondertekend! Jij ook?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *